Hvem

HSCPH er en dansk modevirksomhed, skabt i 2003 og ejet af den kreative direktør Henriette Steffensen. Firmaet står bag det bæredygtige brand Henriette Steffensen Copenhagen. Vores hovedkontor nord for København, med havet og skovene som naboer, er indrettet med plads til refleksion og fokus. En passioneret og forpligtende tilgang til en bæredygtig livsstil, med en ”No Waste” holdning til næsten alt, kombineret med kærlighed til kreativitet, danner fundamentet for det vi laver. Vi inkorporerer det i alt hvad vi gør og hvordan vi gør det. Det er disse værdier, der driver vores daglige handlinger og mål.

Med en helt grundlæggende enkelthed i tilgangen til design i holdbare kvaliteter, og et bredt sortiment af bæredygtige fleece - og jersey designs, holder brandet sit løfte om et livslangt bekendtskab, når man først har fået det ind i sin daglige garderobe. Dette har styrket brandet i at vokse fra en mindre passionsdreven kollektion til et internationalt anerkendt brand blandt nutidige og moderne kvinder. Alle produkter er tilgængelige på et globalt marked.

I 2018 blev firmaet tildelt Gazelle prisen, baseret på en signifikant omsætningsfremgang de seneste 4 år. Vi er stolte af denne anerkendelse af vores resultater, og taknemmelige for det stærke samarbejde vi har opnået med vores dygtige samarbejdspartnere og kunder, uden dem var vi ikke nået hertil.

Creative director & CEO
Henriette Steffensen

Designeren

Inspirationen til den konstante udvikling af brandet kommer fra Henriette Steffensens eget hverdagsliv som forretningskvinde og familiemenneske. 

Hendes personlige behov er grundlaget for de nye ideer. Henriettes kærlighed til naturen blev grundlagt allerede i barndommen, hvor hun voksede op tæt på Vesterhavet og de stille nåletræsskove. 

No Waste er konstant i hendes tanker, også når families høns fodres med resterne fra middagen.


Hvad


True Fleece er vores kerneprodukt, fortolket i en variation af nutidige klassiske modeller, lige velegnet til job og fritid. Alle designs er klædelige, behagelige og mangfoldige, hvilket gør dem til favoritter i klædeskabet, når man først har fået dem ind.

Den unikke komposition af vores Oeko-Tex® certificerede metervare, med 70% af den bedste polyester kvalitet og 30% hårdt spundet viskose, skabes den unikke hyggelige blødhed der er så eftertragtet.

Vi bruger mange forskellige indfarvningsteknikker for at opnå vores smukke og særdeles holdbare farver. Det giver os muligheden for at skabe levende og interessante farver tæt på naturens egne pallette.

Vi arbejder med en velkontrolleret strikketeknologi samt overflade skære- og børsteteknikker, som alt sammen bidrager til den hyggelige blødhed og volumen, der er så speciel for vores kvalitet. Da vi ikke bruger en stor mængde blødgøringsmiddel i vores produktion, vil den ekstreme blødhed aftage lidt efter vask.

Vores fleece kvalitet bliver produceret på nøje udvalgte fabrikker i Italien.

No Waste

Limited edition

Vores mål er at reducere vores påvirkning af miljøet i vores produktion, derfor udfordrer vi os selv løbende i alt hvad vi gør. 

Fra vores hovedproduktion får vi en masse fraklip og af disse rester skaber vi en variation af unikke designs under vores No Waste label.

Mange styles vil have variationer i placeringen af den enkelte farve, hvilket er medvirkende til at skabe det unikke i hvert enkelt stykke tøj.

Antallet der kan produceres, er begrænset af, hvor mange rester vi har til rådighed.


Raw Jersey

Vores super bløde Oeko-Tex® certificerede jersey linje indeholder et par håndfulde udvalgte items der komplimenterer fleecemodellerne og giver et fuldendt og afbalanceret look.

Ved at tilføre det unikke ”no nonsens” Henriette Steffensen Copenhagen DNA, til form og funktion, er produkterne målrettet den nutidige kropsbeviste kvinde. Den hårdt spundne 95% viskose og 5% Elastan metervare er udviklet og produceret i Tyrkiet.

Viskose er lavet af regenereret træ som skaber en industrielt fremstillet naturlig fiber, med de unikke egenskaber der holder dig afkølet og tør på samme tid.

Ved at bruge de længste viskose fibre kombineret med elastan får vores metervare en sprød og tør følelse, og får de farver vi udvikler til at gløde. Metervarens ”tyngde” lader stoffet falde om kroppen uden at hænge fast i kroppens naturlige former. På den måde skabes den behagelige og løse pasform der klæder de fleste kropstyper.

Art print


Inspiration fra naturen, arkitektur og kunst har altid været hjørnestenen i Henriette Steffensens kreativitet. 

Ved at tage hendes mest personlige tilgang til farver, form og indhold, er den kunst hun skaber fra tid til anden, implementeret i unikke print i hendes kollektioner.

Kunst har mange former og udtryk og vi tillader os selv at overraske og skabe nyheder, når inspirationen kommer forbi.

Hvordan

Vi sværger til løbende at udfordrer måden vi tænker, arbejder og producerer på. Vi kalkulerer detaljeret metervareforbrug, CO2 besparelser og effektivitet ind i alt hvad vi skaber. Målet er at reducere vores spild i produktionen og vi arbejder løbende med måden vi gør tingene på. Vi producerer vores egne Oeko-Tex® certificerede metervarer i Europa. Den minimale negative miljømæssige påvirkning dette certifikat garanterer, er et af vores mange tiltag for en renere fremtid for vores planet. Internt og eksternt forfølger vi målet om bæredygtighed, ved at implementere følgende i vores virksomhed:

|

Lav miljømæssig påvirkning ved at bruge
af certificerede metervarer

||

Høj udnyttelse af vores metervarer - målet er intet spild

|||

Transport via lastbil fremfor for fly - hvor det er muligt

||||

Indpakning i Polypropylen poser frem for plastik

|||||

Genbrug af alle de papkasser vi modtager

||||||

Al affald på kontoret sorteres i mad, metal,
papir og glas til genanvendelse

OEKO-TEX®

STANDARD 100 by Oeko-Tex®, som har sin oprindelse fra Tyskland, er et globalt konsistent, uafhængigt, test- og certificerings system for råvarer, halvfabrikata og færdige tekstilprodukter I alle led af processen.

Vores metervareproducenter er uafhængige strikkere, alle godkendte og certificerede til at producere vores metervare under streng kontrol af kemi forbrug og kemikalie rester.

Ved vask af et ikke certificeret produkt udledes kemikalie rester i vores grundvand, Oeko-Tex® certifikatet garanterer en maksimal reduktion af forurening af både vores kroppe og vores grundvand.

Oeko-Tex® certifikatet sikrer en højere standard end de lovmæssige krav fra EU´s REACH kemikalie liste over forurenende og forbudte kemikalier.